Back to All Events

Tangarte 25 år! Jubileumsmilonga på Barnens Scen.

KLUBB BAIRES presenterar:
Orquesta Tangarte 25-år jubileumsmilonga!

Vårens sista Klubb Baires!
Grand Milonga med Orquesta Tangarte med gästsångaren Alejo Falces och kvällens Tango-DJ Gabriel Sodini.

Kvällens inleds med den argentinske DJn Gabriel Sodini och Orquesta Tangarte spelar två set till dans med överraskning!

Orquesta Tangarte firar 25-årsjubileum - välkommen till en härlig fest med överraskningar!

Missa inte detta och förboka gärna din biljett nu!

Viva el Tango! Välkomna!

- - - - -

Orquesta Tangarte spelar till dans på milongan.

Orquesta Tangarte med Juanjo Passo på bandoneon, Hedda Heiskanen violin, Irina Binder violin, Per Tidstrand på violoncello , Garik Binder på piano och Jakob Gerhardsson på kontrabas.
Gästsångare: Alejo Falces (ARG)

Tango-DJ: Stjärn-DJn Gabriel Sodini (ARG/ES)

Lördag 8 juni 2024, 19.00-00.30.
Dörrarna öppnar 19.00, orkestern på scen 20.45, därefter milonga med DJ, mer livemusik och överraskningar.

Plats: Barnens Scen, Folkets Park, Falsterbogatan 17, Malmö.

Biljettpris 200 kr
Barn under 15 år fri entré.

Biljetter betalas med kort, kontant i dörren eller via Swish i entrén.

Reservera biljett via email till infotangarte@gmail.com

- - - - -

Under konsert- och milongakvällarna kommer det att finnas kaffe, te, vatten, läsk, empanadas och kakor/bakverk till försäljning.

All betalning via swish, kort eller kontant (tacksamma för så jämna pengar som möjligt).

- - - - -
Om Orquesta Tangarte
Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, och spelar både konserter och till dans.

Tangarte har genom åren uppträtt på tillställningar av vitt skilda slag, stort som smått: tangofestivaler, musikfestivaler, konserter och milongas från norr till söder i Sverige, Skandinavien och på en hel del olika platser runt om i världen.

Orkestern bjuder regelbundet in gästartister och har samarbetat med bandoneonisterna Juan José Mosalini, Luis Stazo (Sexteto Mayor), Santiago Cimadevilla och Marcelo Mercadante, pianisterna Juan Esteban Cuacci, Gustavo Beytelmann, Cristian Zarate, Luciano Supervielle, kontrabasisten Ignacio Varchausky samt sångerskorna Claudia Pannone, Susanna Levonen och Marianne Maans. Orquesta Tangarte har också gjort konserter tillsammans med både blås- och symfoniorkestrar.

Orquesta Tangarte har tidigare haft sångarna Juan José Passo (grundare av Tangarte) och Sofia Álvarez Tidstrand, som båda har betytt mycket för bandets framgång och utveckling sedan starten.

- - - - -

Gabriel Sodini Tango Dj
Buenos Aires, Argentina

Har dj:at från 1998 till 2004 i milongas och practicas på Villa Malcolm Club, på Confiteria Ideal från 2003 till 2016, samt på Club Independencia från 2007 till 2012. Sedan år 2012 är han DJ på Racing Club där han även är dess konstnärliga ledare.
Han har delatgit på både Encuentros och festivaler på Costa Atlantica, Atlantkusten, sedan år 2001.

Han har även dj:at sedan 1998 i festivaler och milongas i Buenos Aires, Rosario, Costa Atlantica, Porto Alegre, Medellin, Zürich, Tutzing, Lienz, Tavira, Milano, Lucca, Bologna, Imola, Toulouse, Nantes, Benidorm, Padova, Catania, Tarbes, Nimes, Montpellier, Valencia, Madrid, Barcelona, ​​​​Sitges, Costa Brava, Dubai m.m.

År 2002 grundade han Orquesta Unitango med en traditionell repertoar och dansant stil.
De framför sin repertoar i tandas med olika tango stilar (DJ), en modalitet som senare antogs av flera andra orkestrar. Återskapar stilen av A. Troilo, O. Pugliese, J. D'Arienzo, C. Di Sarli, A. D'Angelis, R. Biagi, F. Canaro och A. Piazzolla både för shower och privata evenemang.
Han ger även Tango DJ-föreläsningar och kurser i hur man musikaliserar/DJ:ar på milongas och festivaler, samt om tangoorkesterns historia.

- - - - -

Om Alejo Falces
Buenos Aires, Argentina

Argentinsk sångare, kompositör och arrangör. Född i Buenos Aires började han med musiken i mycket tidig ålder musik under ledningen av sin far och tog sig an en bred repertoar som sträcker sig från tango och bolero till argentinsk folkmusik. Senare fortsatte han sina formella studier i sång och piano vid Manuel de Falla kommunala konservatoriet.

År senare vann han ett stipendium för att kunna utveckla vidare sin lyriska sång vid Instituto Superior de Arte del Teatro Colón i staden Buenos Aires. Han har uppträtt på olika platser och konserthus i Buenos Aires, tillsammans med de bästa musikerna i landet. Han har också presenterats i praktiskt taget hela Latinamerika och Europa. Han har deltagit i World Tango Festival i Buenos Aires med Leonardo Marconi tangoorkestern och har även uppträtt i USA, där han spelade in sitt första album ¨Cumpliendo un Sueño¨, som för närvarande remastras.

I Sverige uppträdde han på Uppsalafestivalen (Konsert & Kongress) med Tallinns kammarorkester (Estland). Till Astors Piazzollas jubileum uppträdde han också på Artipelag. I somras uppträdde han med Alicantes kammarorkester på Kulturfestivalen i Stockholm. Alejo uppträde med Orquesta Tangarte på Musikaliska Kvarteret under tangofestivalen Tango Primavera.

Han är en av de mest karismatiska argentinska tangoartisterna för tillfället och har känsligheten att beröra den intima fibern hos varje lyssnare på en resa mot de extrema känslor och musikaliska vykort som Tango-genren erbjuder oss.

- - - - -

Klubb Baires är en serie konserter med tangon som röd tråd. I ett unikt musikaliskt spektrum möter vi ett rikt och gränsöverskridande innehåll där mångfald och jämlikhet står i fokus. Olika typer av artister och ensembler – från kvinnliga DJ’s till solopianister och stråkkvartetter – presenterar olika aspekter på tangon som genre.

Kvällen arrangeras av TangoFolk Malmö med stöd från Kulturrådet, Crafoordska stiftelsen och Studieförbundet Bilda.

Välkomna!

Earlier Event: May 25
Tango på Kajen i Helsingør (DK)
Later Event: June 16
MSO önskekonsert